Nova 2013:n voitto Anna Maliselle

Valtakunnallisen Nova-novellikilpailun tulokset julkistettiin Finncon-tapahtumassa Helsingissä lauantaina 6.7.2013. Kilpailun voittajaksi selvisi espoolainen Anna Malinen novellilla Siihen kaarna kasvakohon. Toiseksi tuli helsinkiläinen Katri-Maija Karvonen novellilla Salaperäinen kauppa ja kolmanneksi novellilla Odotussali helsinkiläinen Irina Seppänen, joka sai myös neljännen sijan toisella novellilla.

Tänä vuonna neljättätoista kertaa järjestettyyn kilpailuun osallistui 66 kirjoittajaa yhteensä 87 novellilla. Mukana oli sekä aloittelevia että kokeneempia kirjoittajia eri puolilta Suomea. Finalistinovellit olivat tänä vuonna hyvin erilaisia. Mukana oli niin dystopiaa, scifiä ja perinteistä fantasiaa kuin vinksahtanutta arkitodellisuutta, kummitusjuttu, splatterpunkia ja satu.

Nova on palautteellinen science fiction- ja fantasianovellien kirjoituskilpailu, ja sen tarkoituksena on sekä kannustaa kirjoittamaan että kouluttaa kirjoittajia. Kaikki osallistujat saavat yleispalautteen ja 25:n kärki henkilökohtaisen palautteen. Kilpailun järjestävät Suomen Tieteis- ja Fantasiakirjoittajat ry ja Turun Science Fiction Seura ry.

Esiraati, johon kuuluivat Taru Hyvönen, Venla Lintunen, Kirsi Saaros ja Henna Sinisalo, arvosteli kaikki novellit ja valitsi niistä finaaliin 20 parasta, joista tuomaristo valitsi kymmenen kärjen. Tuomareina toimivat tänä vuonna Spinin entinen päätoimittaja Mirelle Aalto, kirjailija Magdalena Hai, tieteiskirjoittaja Jussi Katajala, kirjabloggaaja Hanna Matilainen sekä spefikirjoittaja Tarja Sipiläinen.

Tulokset:

  1. Anna Malinen: ”Siihen kaarna kasvakohon” (200 €)
  2. Katri-Maija Karvonen: ”Salaperäinen kauppa” (100 €)
  3. Irina Seppänen ”Odotussali” (50 €)
  4. Irina Seppänen: ”Kaupunki” (40 €)
  5. Tuukka Tenhunen: ”Murskaaja” (40 €)
  6. Kari Välimäki: ”Kiusattu” (40 €)
  7. Jyrki Pitkä: ”Mustaa lihaa” (40 €)
  8. Sanna Varis: ”Ruostuneet” (40 €)
  9. Camilla Kantola: ”Kauppakuja” (40 €)
  10. M. Heikkilä: ”Nainen, joka oli lintu” (40 €)

Loppukilpailuun pääsivät lisäksi seuraavat nimimerkit: Ananastoffee, Arctica, Aurinkovarjo, Buonanotte, Delfoi, EmeC, Lucilla Notko, Musta pyramidi, Porkkanakeppi ja Reese.

Lisätietoja:
sihteeri Leila Paananen
040 555 3024
nova2013@tsfs.fi
http://www.tsfs.fi/nova

,

Comments are closed.