Error, no group ID set! Check your syntax!
Error, no group ID set! Check your syntax!

Info

Finncon 2013 – Vastavoimat. Tervetuloa Finncon 2013:n, Euroopan suurimpaan ilmaiseen tieteis- ja fantasiakulttuurin tapaamiseen! Finnconissa yli 7000 scifin ja fantasian harrastajaa pääsee tapaamaan alan muita harrastajia ja vaikuttajia, kuulemaan kentän kuumimpia kunniavieraita ja paneeleita sekä tutustumaan kiinnostavimpiin uutuuksiin niin kirjallisuuden, elokuvien kuin sarjakuvienkin saralta.

Yleistä

Con on auki

  • Perjantaina klo 12-19
  • Lauantaina klo 10-20 (huom! myyntialue ja taidekuja sulkeutuvat jo klo 19)
  • Sunnuntaina 10-17

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Muutamaa ohjelmanumeroa lukuunottamatta Finncon on ikärajaton, ja pienten lasten kanssa liikkuville on tarjolla tauko- ja lepotilaksi myös erillinen perhetila.

Kaikki Finnconin tilat ovat esteettömiä. Suurin osa conista tapahtuu samassa kerroksessa, ja muihin kerroksiin eli kellariin ja parvelle pääsee hissillä M3-sisäänkäynnin vierestä. Hissille pääsee helpoiten tulemalla Merikaapelihalliin pääovien kautta ja pyytämällä työvoimainfosta jotakuta näyttämään hissin.

Teema

Suullisesta kerrontaperinteestä lähtien konfliktit, kiistat ja erimielisyydet ovat olleet kaiken fiktion keskiössä. Lähes poikkeuksetta konflikti syntyy vastavoimasta, joka nousee haastamaan vallitsevan tilanteen. Tieteisfiktio tarjoaa mitä otollisimman pohjan suurten kysymysten käsittelyyn: ihmisoikeudet, kuolemattomuuden kaipuu, maailmankuvien törmäykset, ystävien kiistat – aina Gilgameshista Avatariin fantastinen fiktio on tarjonnut kertojilleen ja seuraajilleen mahdollisuuden nähdä maailmamme toisesta, mielikuvitukseen pureutuvasta ja käsityskykymme rajoja uurtavasta kulmasta. Pohjoismaiden suurin science fiction- ja fantasiatapahtuma, Finncon syöksyy konfliktien ytimeen pohtimaan vastavoimien syntyä, menestystä ja tuhoa niin kirjallisuudessa, elokuvissa, sarjakuvissa kuin musiikissa ja teatterissa.

Jo yhdeksättätoista kertaa järjestettävässä Finnconissa voit seurata yli sataa ohjelmanumeroa, löydät alan julkaisut ja suomalaisten sf- ja fantasiaseurojen, fanien ja muiden toimijoiden tapaamiset, ja tapaat kunniavieraiden lisäksi alan toimijoita ja kirjailijoita laidasta laitaan. Finnconin yhteydessä järjestetään tieteisfiktion tutkimukseen keskittyvä Finfar, jonne ovat tervetulleita kaikki alan akateemisesta puolesta kiinnostuneet tutkijat aina maisteriopiskelijoista lähtien.

Kunniavieraat

Kuten tavallista, Finncon tarjoaa kävijöille mahdollisuuden tavata ja kuulla tieteiskirjallisuuden kuumimpia nimiä kirjallisuustaivaan huipulta. Tähän mennessä Finnconin ulkomaisiksi kunniavieraiksi ovat varmistuneet kanadalainen SF-konkari Peter Watts sekä ranskalais-vietnamilainen Hugo- ja Nebula-ehdokas Aliette de Bodard. Watts on tullut tunnetuksi erityisesti merten uumeniin sukeltavasta Rifters –sarjasta sekä lyhytproosastaan, ja de Bodardin taitoihin on voinut tutustua muun muassa Atsteekki-imperiumin fantastiseen versioon sijoittuvan Obsidian and Blood -fantasiatrilogian sekä The Jaguar House, in Shadow -lyhytromaanin kautta.

Finnconin kotimainen kunniavieras on kotimaisen tieteiskirjallisuuden grand old man, kirjailija ja kääntäjä J. Pekka Mäkelä, jonka teokset ovat seikkailleet niin aikamatkailun (391) kuin avaruudesta palaavien neanderthalien (Nedut) parissa. Muun muassa Philip K. Dickiä runsaasti kääntäneen Mäkelän tuorein tieteiskirja Karsta (2009) kertoo galaktisen konfliktin jälkimainingeista ja jälleenrakentamisesta.

Finfar-tutkijatapaamisen vieraana on Lundin yliopistossa opettava fantasiatutkija Stefan Ekman. Monipuolisen fantasiatutkimukseen keskittyvän uran aikana Ekman on ehtinyt toimia muun muassa luennoitsijana, tutkijana ja IAFA:n fantasiakirjallisuuden osaston johtajana.