Error, no group ID set! Check your syntax!
Error, no group ID set! Check your syntax!

Mediakortti

(Mediakortin voi ladata PDF-muodossa tästä)

Finncon 2013

5.–7.7.2013, Helsinki, Kaapelitehdas

Finncon, Suomen suurin tieteis- ja fantasiakulttuurin harrastajatapaaminen, kerää joka vuosi yhteen tuhansia korkeasti koulutettuja ja kansainvälisesti suuntautuneita alan harrastajia ja asiantuntijoita. Tapahtuma tarjoaa yrityksille tilaisuuden myydä ja tehdä tuotteitaan tunnetuksi ihmisille, jotka ovat eturintamassa luomassa tulevaisuutta.

Vuosittain kaupungista toiseen siirtyvä Finncon järjestetään tänä vuonna Helsingissä, ja sen odotetaan keräävän Kaapelitehtaalle yli 7000 tieteis- ja fantasiakirjallisuuden harrastajaa. Jo 19. kertaa järjestettävä Finncon on ollut poikkeuksetta laajasti esillä mediassa, ja kansainväliset kunniavieraat nostavat tilaisuuden näkyvyyttä. Vuoden 2013 kunniavieraita ovat mm. Peter Watts, Aliette de Bodard ja J. Pekka Mäkelä. Kolmipäiväisen tapahtuman ohjelma käsittelee niin kirjallisuutta, sarjakuvia, elokuvia kuin pelejäkin.

Tapahtuman kävijät toimivat aktiivisesti harrastajapiireissä esim. lehtien julkaisijoina, kirjoittajina tai yhdistysaktiiveina, ja tapahtuman vaikutuspiiri kattaa tämän ansiosta vielä huomattavasti kävijöitään laajemman piirin.

Kävijäprofiili

Ikäjakauma 8–80 (keskiarvo 18–35). Tyypillinen kävijä on korkeasti koulutettu median suurkuluttaja, usein erikoisasiantuntija, suunnittelija, IT-alan ammattilainen tai media-alan asiantuntijatehtävissä.Mukana on myös runsaasti kirjailijoita, toimittajia ja kustannusalan ammattilaisia.

Finnconin yhteydessä järjestettävä FINFAR-tutkijaseminaari kerää Finnconiin runsaasti alan tutkijoita, opiskelijoita ja opettajia.

Finnconin sponsorointi

Etsimme sponsoreita kävijöille ilmaisen tapahtuman kulujen kattamiseen. Sponsorit saavat haluamansa näkyvyyden esim. konferenssitiloissa, web-sivuilla, ohjelmakirjassa tai muissa con-julkaisussa ja voivat halutessaan perustaa paikalle oman messuosaston. Sovimme mielellämme halutunlaisesta näkyvyydestä tapauskohtaisesti.