Error, no group ID set! Check your syntax!
Error, no group ID set! Check your syntax!

Scifikirppis V

Finncon 2013 järjestää vierailleen jälleen mahtavan Scifi- ja fantasiakirpputorin. Tarjolla on hyviä kirjoja suoraan faneilta faneille!

Iske sinäkin lusikkasi pataan, siivoa hyllyjäsi, ansaitse keittorahaa ja varsinkin – laita hyvää kirjallisuutta kiertämään. Tarjolle kaivataan kaikkea scifi- ja fantasiakirjallisuutta, kauhua ja muuta spekulatiivista fiktiota. Pienetkin erät otetaan mielellään myyntiin. Voit tuoda myös sarjakuva-albumeja ja DVD-levyjä (ei kuitenkaan VHS-nauhoja). Sekaan sopii myös yksittäistä laadukasta valtavirtaa ja tietokirjallisuutta, kunhan erän painopiste on selkeästi spefin puolella.

Kustanna matkalippusi laatikollisella, tai iltabileet strategisesti valikoidulla repullisella kirjoja, jotka olet jo lukenut ja voit antaa eteenpäin.

Kirjat saa hinnoitella itse. Myyntipöydän hoitaa Finncon, joten myyjien ei tarvitse kuluttaa omaa aikaansa tiskin takana. Finncon perii tehdyistä kaupoista muodollisen 15 senttiä + 10 % provision, jolla katetaan pöydän järjestelykulut.

Kirjasarjat voi myydä nippuina, jokainen kirja lasketaan kuitenkin kirjanpidossa eri kauppatapahtumaksi. Nippuina myytävät on pidettävä jollakin tavalla yhdessä, paperinauhalla niputtaminen on ollut suosittu tapa.

Kirjojen asettaminen tarjolle

1. Ilmoittaudu myyjäksi kirppiksen järjestäjänä toimivalle Tapsalle osoitteessa kirpputori@2013.finncon.org. Häneltä saat oman myyjänumerosi. Ota numero vaikka varmuudeksi, jos et ole ihan varma, tuotko kirjojasi tarjolle. Kyllä meillä näitä numeroita piisaa. Ilmoittautuminen päättyy 2.7. Tee tämä vaihe siis ajoissa.

2. Merkitse lyijykynällä selkeällä käsialalla jokaisen kirjasi ensimmäiselle sivulle oikeaan yläkulmaan myyjänumerosi (ympyröi) ja kirjan hinta. Hinnan saa laittaa muuten vapaasti, mutta käytä tasaeuroja, tai alle 4 euron hinnoissa puolikkaita euroja. Esim. 2,50 € on ihan fiksu hinta, sen sijaan 12,90 € ei ole.

scifikirppis

3. Kirjat voi toimittaa kirppikselle seuraavilla tavoilla:

  • Toimittamalla Tapsalle Helsinkiin.
  • Pyytämällä Tapsaa hakemaan sovitusta paikasta pääkaupunkiseudulla (vain isot erät ja poikkeustapaukset).
  • Tuomalla itse suoraan tapahtumaan. Tuoda voi koska tahansa tapahtuman auki ollessa. (Muista kuitenkin varata itsellesi myyjänumero etukäteen).

Myymättömät kirjat voi hakea pois koska tahansa, viimeistään kuitenkin sunnuntaina Finnconin sulkeutuessa.

Myymättömiä kirjoja saa myös jättää lahjoituksena järjestäjille, jolloin ne käytetään OFF rahaston kautta fandomin yhteiseksi hyväksi. Lahjoituksia suorastaan toivotaan.

Vain etukäteen sovittaessa Tapsa voi kuljettaa myymättömät kirjat talteen Konalaan (edelleen Helsinkiä), josta ne voi hakea (tai miten sovitaan) viikon kuluessa.

Finnconin scifikirppareilla on vuosittain myyty 65 – 80 % paikalle tuoduista kirjoista, joten poiskuljetus on selvästi helpompaa, kuin paikalle tuonti.

Scifikirppikselle ilmoittautuminen päättyy 2.7.2013. Toimi siis ajoissa! Myöhässä ilmoittautuminen saattaa onnistua, mutta jälki-ilmoittautuneelta myyjältä perittään provisiona ylimääräinen 10 %.