Error, no group ID set! Check your syntax!
Error, no group ID set! Check your syntax!

Taidenäyttely

Taidenäyttelyssä Kaapelitehtaan galleriassa vastavoimat saavat visuaalisen muodon ja tulkinnan. Mukaan on pyydetty neljä erilaista taiteen tekijää, joilla jokaisella on oma tapansa luoda uusia maailmoja. Taidenäyttelyn kyljestä löytyy lisäksi pieni makupala tulevasta suomalaisesta scifielokuvasta. Taidenäyttelyn rakentamista on tukenut Painotalo Miktor Oy.

Lapsuuden lelut tallentuvat kameran kennolle, muuttuvat kylmästä muovista tarinoiksi ja tuokiokuviksi. Kynä piirtää paperille maailmoja, hahmoja ja tapahtumia. Syntyy tarinoita, jotka kasvavat kuvien reunojen yli ja ulkopuolelle.  Hannele Kivilahti kuvaa keräilemiään leluja pilke silmäkulmassa, Vesa Lehtimäen lapsen lelujen tallentamisprojekti vei mennessään yllättävän pitkälle, Petra Nordlund elää kynän, paperin, kuvien ja tarinoiden kanssa ja kroatialainen Miljenko Horvatić kirjoittaa tarinoita muiden kuvitettavaksi.


Hannele Kivilahti asuu Tampereen Kissanmaalla miehensä kanssa apina- ja peikkolauman keskellä. Hän keräilee leluja ja valokuvaa niitä päivittäin mitä erilaisimmissa ja yllättävissä tilanteissa. Kivilahden hilpeänvinkeitä kuvia löytää www.flickr.com/hannhell -sivustolta.

Petra Nordlund eli LEPPU on opiskellut graafista suunnittelua Lapin yliopistossa ja 3D animaatiota Metropoliassa. Tällä hetkellä hän opiskelee Turun Taideakatemiassa elokuva- ja televisiolinjalla ja on erikoistumassa traditionaaliseen animaatioon ja käsikirjoittamiseen. Hänen töitään voi löytää lisää täältä: flavors.me/leppu

Vesa Lehtimäki eli Avanaut on graafinen suunnittelija, joka alkoi vuonna 2009 kuvata lapsensa leluja dokumentointimielessä. Hänen tarkoituksenaan oli tallentaa pala nopeasti kasvavan pojan lapsuutta ennen kuin lelut häviävät laatikoihin ja kiertoon – mutta kuvatessaan hän innostuikin aiheesta suunniteltua enemmän ja kokeilusta kasvoi harrastus. Harrastuksen parissa voi pitää hauskaa, ottaa riskejä, kokeilla ja epäonnistua. Uteliaisuus ja kokeilunhalu ajavat Lehtimäkeä eteenpäin ja Tähtien Sota -viitekehys tuo lisäksi mukanaan pintoja, joihin kuviin liitetyt pikku tarinat hauskasti nojaavat. Avanautin kuviin voi tutustua täällä:
http://www.flickr.com/photos/avanaut/
https://twitter.com/TheAvanaut
https://www.facebook.com/Avanaut

Kroatialainen Miljenko Horvatić (s.1966) työskenteli alun perin sarjakuvataiteilijana saksalaisille kustantamoille sekä animaatioelokuvien tekijänä Zagreb film -yrityksessä. Vähitellen sarjakuvien piirtäminen vaihtui sarjakuvakäsikirjoituksiin ja työtilaisuuksia aukeni myös mm. Marvel-kustantamossa ja Spider-Manin parissa. Nykyään hän työskentelee brittiläiselle Print Media -kustantamolle ja tekee yhteistyötä useiden eri taiteilijoiden kanssa. Näytteitä Horvatićin töistä löytyy täältä:
http://s1085.photobucket.com/user/Mikihekler/library/?sort=3&page=1
http://www.mikihorvatic.blogspot.fi/


Jukka Eronen (s.1981) tekee monenlaista taidetta, musiikkia ja elokuvia. Sielunkehrääjä on tulevaisuuden Etelä-Suomeen 500-1000 vuoden päähän sijoittuva runollisen eeppinen tieteiselokuva. Eläimet ja uudet lajit ovat nousseet raunioiden ja tuhkan keskeltä planeetan herroiksi. Tulossa olevan elokuvan lisäksi Sielunkehrääjän maailma herää eloon valokuvataiteen, musiikin, äänimaailmojen, kuvitusten, maalausten, runojen, novellin, taidekirjan, karttojen ja näyttelyiden muodossa. Sielunkehrääjän metsät, rauniot ja myyttiset paikat perustuvat oikeisiin kohteisiin, joihin voi itsekin käydä tutustumassa paikan päällä Etelä-Suomessa. Elokuvasta ja sen maailmasta lisää: http://www.jukkaeronen.com/sielunkehraaja