Error, no group ID set! Check your syntax!
Error, no group ID set! Check your syntax!

Muut vieraat

Kunniavieraiden lisäksi Finnconissa on mahdollisuus törmätä muihinkin kirjailijoihin niin kotimaasta kuin ulkomailta. Ulkomaisista kirjailijavieraista Finnconiin tulonsa ovat vahvistaneet ainakin seuraavat, joten ohjelmissa ja käytävällä on hyvä mahdollisuus törmätä kirjallisiin suosikeihinsa.

Sara B. Elfgren ja Mats Strandberg

Upeita nuorisokirjailijoita, joiden ansioitunut Engelsfors-trilogia on kerännyt merkittävää mnainetta ja kunniaa ympäri maailman.Sarjan ensimmäinen osa, Piiri, julkaistiin Suomessa 2012 (Basam Books). Sarjan toinen osa, Eld, ilmestyi Ruotsissa viime vuonna, ja kolmas osa, Nyckeln ilmestyy syksystä 2013. Sarjan käännösoikeudet on myyty pariinkymmeneen maahan. Elfgren ja Strandberg saapuvat Finnconiin yhteistyössä Basam-kustannksen kanssa.

Caitlin Sweet

Kanadalainen fantasiakirjailija, joka tunnetaan erityisesti upeasta The Pattern Scars –romaanistaan (2011). Myös Peter Wattsin puolisona tunnetun Sweetin aiemmista romaaneista A Telling of Stars (2003) oli ehdokkaana Prix Aurora- ja Locus-palkinnoille, ja The Silences of Home (2005) asettui Prix Aurora –finalistiksi.

Karin Tidbeck

Loistavasta Jagannath-kokoelmastaan (2012) Crawford-palkinnon napannut Tidbeck tunnetaan uuskumman tuoreimpana tähtenä, jonka lumovoimaisen väkevää kirjallista ääntä on verrattu erityisesti lyhytfiktion puolella alan suuriin mestareihin. Tidbeck debytoi Ruotsissa vuonna 2010 Vem är Arvid Pekon? –novellikokoelmalla, jota seurasi 2012 romaani Amatka.

Nene Ormes

Yksi Ruotsin fantasiakirjallisuuden kirkkaimmin nousevia tähtiä. Ormes debytoi vuonna 2010 kehutulla urbaanifantasiaromaanilla Udda verklighet, ja viime vuonna samaan suosittuun jatkumoon ilmestyi romaani Särskild.

Cheryl Morgan

Kotomaisen fandomin tutuimpana vieraana waleslainen Morgan on toiminut korvaamattoman merkittävässä roolissa suomalaisen harrastajakunnan ja kirjallisuuden edistäjänä maailmalla. Toimittajana ja Wizard’s Tower Press -e-kirjakaupan pitäjänä toimiva Morgan on osallistunut oleellisesti myös suomalaisen tieteis- ja fantasiatutkimuksen tutustuttamiseen maailmalle.

Tom Crosshill

Finnconeista jo vuosien takaa tuttu Crosshill on paitsi Latvian merkittävin sf-kirjailija, myös luovan kirjoittamisen opettaja ja armoittu esiintyjä. Crosshillin novelleja on ilmestynyt muun muassa Clarkesworldissa, Beneath Ceaseless Skiessa ja Lightspeedissa.